Sezonul cireșelor va începe foarte curând, iar piețe și magazinele vor fi pline cu aceste fructe. Este demn de remarcat faptul că acest fruct conține o mulțime de beneficii. Deci, de ce să includeți cireșele în dieta dvs.?
Cireșele conțin o serie de substanțe nutritive benefice, cum ar fi vitamina C și antioxidanți. Și fructele de pădure pot ajuta la reducerea inflamației, la protejarea sănătății inimii și la îmbunătățirea somnului. Este demn de remarcat faptul că beneficiile cireșelor pot depinde de o serie de factori, cum ar fi varietatea cireșelor, cât consumă o persoană fructele și cât de des.
Top 5 proprietăți utile ale cireșelor:
- Cireșele pot ajuta la reducerea inflamației. Este demn de remarcat, totuși, că acest lucru se aplică atât cireșelor cât și sucurilor.
- Proprietățile antiinflamatoare ale cireșelor pot ajuta și la gută. Consumul de cireșe poate ajuta o persoană să mențină un nivel moderat de acid uric în organism, ceea ce provoacă dureri bruște și severe ale articulațiilor.
- Cireșele pot fi benefice în special pentru inimă, deoarece pot reduce tensiunea arterială. Fructele conțin mai mulți nutrienți care pot ajuta la tensiunea arterială.
- Cireșele sunt o sursă naturală bogată de melatonină care afectează somnul și starea de spirit. Melatonina poate fi benefică pentru cei care suferă de insomnie.
- Exercițiile fizice regulate pot duce la dureri musculare, iar consumul de cireșe îmbunătățește rezistența unei persoane în timpul exercițiului.
Pentru a profita la maximum de aceste fructe, puteți sa:
- Adăugați cireșe proaspete la salate de fructe, smoothie-uri, fulgi de ovăz și iaurt.
- Adăugați cireșe uscate la amestecurile de fructe și nuci, cereale, și musli.
- Asociați cireșe cu alimente sărate, cum ar fi salate, brânzeturi, fructe de mare sau carnea de porc.
- Utilizați piure de cireșe sau compot, sosuri.
Oamenii vor beneficia la maximum de cireșe dacă le mănâncă ca parte a unei diete sănătoase și a unui stil de viață.