Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi printre oamenii din întreaga lume. Acesta este capabil să potolească setea și să tonifieze corpul. Pe lângă ceaiul tradițional, mulți oameni consumă băuturi din diferite plante care au proprietăți medicinale. Ceaiul de anghinare este foarte popular în țările din est. Recent, oamenii vorbesc tot mai des despre el. Anghinarea este considerată o legumă și este folosită la prepararea meselor dietetice. De exemplu, în Vietnam este folosit pentru prepararea ceaiului, unde această băutură este considerată utilă și este adesea consumată. În alte țări, puțini oameni știu de ceaiul de anghinare. Dar dacă o preparați corect, puteți obține o băutură delicioasă și vindecătoare.
Rezumat
Caracteristici generale ale anghinarei
Anghinarea este o plantă comestibilă din familia Asteraceae. Este legat de asteri și ciulini. Crește sălbatic în Marea Mediterană, dar acum este cultivată în întreaga lume. Ceaiul de anghinare este popular în unele țări. Planta nu își pierde proprietățile benefice și gustul în timpul tratamentului termic, prin urmare această băutură este considerată curative.
Ceaiul este deosebit de popular în Vietnam, motiv pentru care uneori este numit ceai vietnamez. Ceaiul de anghinare poate fi găsit sub formă de materii prime zdrobite, ambalat în pungi, extract, etc. De asemenea, puteți cumpăra anghinare proaspete sau uscate.
Beneficiile ceaiului de anghinare
Proprietățile vindecătoare ale ceaiului de anghinare au fost studiate de mult timp, dar popularitatea sa în țările occidentale este încă mică, deoarece acest ceai este considerat exotic. Proprietățile benefice ale anghinarei se explică prin compoziția sa bogată. Conține multe vitamine și minerale, fier, magneziu și zinc, nutrienți. Planta este bogată în carbohidrați, proteine și acizi vegetali. Deosebit de valoros este faptul că există multă inulină în anghinare și în băuturile preparate din aceasta.
Cercetările oamenilor de știință au arătat că ceaiul de anghinare are următoarele proprietăți vindecătoare:
- încetinește procesul de îmbătrânire;
- întărește sistemul imunitar;
- tonifică mușchii;
- elimină toxinele și radionuclizii din organism;
- reduce nivelul de colesterol rău;
- normalizează cantitatea de zahăr din sânge;
- îmbunătățește procesele metabolice;
- protejează ficatul și vezica biliară de infecții;
- ameliorează intoxicația cu alcool;
- normalizează digestia;
- îmbunătățește microflora intestinală;
- ajută la balonare, arsuri la stomac și constipație;
- are efect diuretic;
- scade tensiunea arteriala;
- calmează sistemul nervos;
- crește potența;
- protejează împotriva dezvoltării cancerului.
Cine ar trebuii să bea ceai de anghinare
Dacă consumi în mod regulat ceai de anghinare, poți scăpa de multe boli cronice. Se recomandă consumul acestuia ca măsură preventivă pentru persoanele sănătoase. Ceaiul de anghinare ajută la îmbunătățirea stării pacienților:
- cu colesterol ridicat;
- diabetul zaharat;
- constipație, gastrită;
- indigestie;
- sindromul colonului iritabil;
- încălcarea fluxului de bilă;
- hepatită cronică;
- boli inflamatorii ale rinichilor și ale tractului urinar;
- cu reumatism;
- obezitatea;
- hipertensiune arterială în stadiul inițial.
În plus, se recomandă consumul regulat de ceai de anghinare pentru persoanele care trăiesc în condiții de mediu nefavorabile. Ajută la curățarea organismului de toxine, fum de tutun, radionuclizi. Prin urmare, acest ceai este util pentru fumători, lucrători ai centralelor nucleare și întreprinderilor periculoase.
Ar putea această băutură să fie dăunătoare?
Anghinarea este o plantă comestibilă care are proprietăți medicinale, dar unele persoane au intoleranță, așa că nu toată lumea poate bea ceai de anghinare. Este contraindicat în astfel de cazuri:
- copii sub 12 ani;
- femeile însărcinate și în timpul alăptării;
- în prezența pietrelor în vezica biliară;
- tensiune arterială scăzută;
- cu ulcer peptic;
- tulburare intestinală;
- insuficiență renală;
- intoleranță individuală sau alergie la păpădie, echinaceea și mușețel.
Cum se prepara ceaiul de anghinare
Instrucțiunile de utilizare nu sunt de obicei pe pachetele de ceai, așa că mulți se tem să cumpere un produs necunoscut. De fapt, nu există dificultăți în prepararea ceaiului, trebuie doar să cunoști câteva subtilități.
Pliculețele de ceai sunt cel mai ușor de consumat, însă multa lume nu recomanda achiziționarea unui astfel de produs, întrucât cred ca ar putea fi un fals. Nu există dificultăți în prepararea ceaiului. Este necesar să puneți pliculețul într-un pahar, turnați apă fierbinte cu o temperatură de aproximativ 70 ° C. Ceaiul este infuzat doar 3-5 minute.
Materiile prime din plante mărunțite pot fi, de asemenea, utilizate cu ușurință. Se pune într-o cană sau un ceainic în proporție de 1,5 lingurițe de persoană și se toarnă apă fierbinte. Trebuie să infuzați băutura mai mult – 7-10 minute.
Băutura făcută din această plantă are un gust neobișnuit. Este ușor amar, motiv pentru care unii spun că are gust de cafea. Fanii ceaiului recomandă să adăugați puțin zahăr sau miere înainte de a bea, iar unii îl amestecă cu ceai verde. Puteți încerca ceai vietnamez de anghinare combinat cu alte ierburi. Va dobândi un gust dulce, este mai bine să-l bei rece.
In general se recomanda consumul de ceai de anghinare de 2-3 ori pe zi. Îl poți bea atât înainte, cât și după masă, deoarece ajută la digestia alimentelor. Oamenii sănătoși pot bea băutura fără restricții, iar în prezența bolilor cronice, este mai bine să consultați un medic.