Cu siguranță mulți au auzit că combinația de miere de albine și scorțișoară poate ajuta la tratamentul mai multor boli. Unii autori susțin chiar că această combinație ajută la tratarea aproape a tuturor bolilor.
Ne-am întrebat dacă această combinație poate ajuta cu adevărat la menținerea sănătății?
Rezumat
Miere de albine și scorțișoară
Știm că separat, mierea de albine și scorțișoara au beneficii uimitoare pentru sănătate. De unde au venit informațiile că combinația de miere de albine și scorțișoară ajută la tratarea multor boli?
Povestea beneficiilor mierii de albine și a scorțișoarei a început în 1995, când un jurnal medical canadian a publicat o serie de boli care ar putea fi tratate cu această combinație.
Pentru a înțelege cât de utilă poate fi această combinație, trebuie să vorbiți separat despre beneficiile fiecărui produs.
Principalele proprietăți benefice ale mierii de albine
1. Reduce nivelul colesterolului rău
Nivelurile ridicate de colesterol pot provoca multe boli legate de sistemul cardiovascular. Un studiu realizat de un centru medical specializat din Dubai a constatat că consumul constant de miere de albine a redus colesterolul rău cu 6%.
2. Reduce tensiunea arterială crescută
Tensiunea arterială este unul dintre principalii factori în sănătatea inimii. Tensiunea arterială ridicată poate duce la apariția diferitelor boli, precum și la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
Studiul „Rolul potențial al mierii de albine și al antioxidanților săi în prevenirea bolilor de inimă” indică faptul că antioxidanții găsiți în miere de albine pot ajuta la normalizarea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli de inimă.
3. Ajută la răceli
Încă din copilărie, ni s-a spus întotdeauna că, în caz de răceli, trebuie să beți ceai cu miere de albine. Ajută la ameliorarea durerii în gât și, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antimicrobiene, mierea poate ajuta la tratarea răcelilor și a altor afecțiuni sezoniere.
Cercetările efectuate de Departamentul de Pediatrie de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au arătat că consumul regulat de miere poate ajuta la creșterea imunității copiilor cu 30%.
Proprietăți utile ale scorțișoarei
1. Proprietăți antiinflamatorii
Pe lângă gustul picant, scorțișoara este renumită pentru proprietățile sale benefice. Una dintre proprietățile benefice este reducerea proceselor inflamatorii interne. Datorită acestei proprietăți, scorțișoara ajută la tratarea bolilor cronice și a altor boli.
2. Îmbunătățește funcția creierului
Potrivit cercetărilor de la Universitatea din California, scorțișoara contribuie la reducerea riscului de boli neurodegenerative, cum ar fi Parkinson și Alzheimer. Scorțișoara ajută la protejarea neuronilor din creier, ajutând astfel creierul să proceseze multe informații, îmbunătățind funcția creierului și întărind memoria.
3. Prevenirea cancerului
Dr. Sudin Bhattacharya, MD, a descoperit în cercetările sale că consumul regulat de scorțișoară ajută la reducerea creșterii celulelor canceroase. Această proprietate este dezvăluită datorită celor mai puternici antioxidanți – polifenoli, care sunt atât de bogați în scorțișoară.
4. Reduce glicemia
Scorțișoara ajută la reducerea cantității de glucoză care intră în sânge după ce a mâncat și, de asemenea, încetinește defalcarea în tractul digestiv.
S-a dovedit că scorțișoara reduce riscul de diabet de tip 2 cu 17%.
Există vreun beneficiu în combinație: miere de albine + scorțișoară?
După cum puteți vedea, separat miere și scorțișoară sunt foarte utile, dar ce se întâmplă dacă le combinați împreună? Împreună, mierea de albine și scorțișoara contribuie la îmbunătățirea beneficiilor generale pentru sănătate, cum ar fi scăderea riscului de boli de inimă, scăderea nivelului de colesterol, consolidarea imunității și îmbunătățirea sănătății pielii.
Cu toate acestea, merită să ne amintim că mierea are un indice glicemic ridicat, astfel încât cei care suferă de diabet nu ar trebui să o consume.
De foarte multe ori puteți găsi astfel de informații, încât mierea și scorțișoara ajută la următoarele probleme: reducerea simptomelor alergice, reducerea durerii în artrită și tratarea indigestiei. Poate că acest lucru este adevărat, dar nu există dovezi științifice sau nu sunt suficiente să spunem cu certitudine că ajută cu adevărat.
Deși mierea și scorțișoara sunt foarte utile, ele nu pot înlocui niciodată ajutorul medicilor. Pentru a rămâne mereu sănătos, trebuie să mergi mai des, să mănânci bine și să te supui unor controale medicale regulate.