Mulți oameni știu că în timpul unei diete trebuie să reduceți cantitatea de carbohidrați și să creșteți cantitatea de proteine consumate pentru a menține mușchii. Dar nu mulți oameni știu că dietele bogate în proteine cresc nivelul acidului uric și că nivelurile ridicate ale acestuia cresc riscul de gută, insuficiență renală și pietre la rinichi.
Poate fi readus la niveluri normale cu o dietă sănătoasă și echilibrată. Vă vom spune ce alimente pot dizolva cristalele de acid uric.
Acidul uric este, de asemenea, o substanță chimică care se formează simultan cu descompunerea purinelor. Purinele sunt bogate în sardine, hering, hamsii, unele legume și produse lactate. De la sine, nu sunt dăunătoare, dar creșterea nivelurilor de acid uric pe care le cauzează este periculoasă pentru organism.
Când celulele mor, se formează acid uric, în cantități mici protejează vasele de sânge. Rinichii îl filtrează cu ușurință și îl elimină din corp.
Prea mult acid se acumulează în articulații, tendoane și organe interne și duce la pietre la rinichi sau chiar la insuficiență renală. În plus, o persoană poate avea probleme cu pielea, dureri articulare și diabet.
Cel mai adesea, un conținut ridicat de acid uric determină dezvoltarea gutei. Mult mai rar, apare din cauza bolilor sistemului cardiovascular al rinichilor sau a hipertensiunii arteriale.
Factorii care provoacă o creștere a nivelului de acid uric sunt alcoolul, utilizarea alimentelor care conțin purine, obezitatea, utilizarea diureticelor, imunosupresoare, ereditate, chimioterapie și radioterapie.
Pericolul acidului uric este că depășirea cantității admise nu se face simțită în niciun fel. Cel mai adesea aflăm despre acest lucru atunci când ne confruntăm cu probleme grave. Prin urmare, merită să schimbați dieta înainte ca problema să devină ireversibilă.
Alimente care scad acidul uric din sânge
Acasă, puteți reduce nivelurile de acid uric prin includerea anumitor alimente în dieta dumneavoastră.
Oțet de mere
Oțetul curăță eficient corpul de toxine și toxine acumulate și elimină excesul de acid uric. Reface echilibrul natural acido-bazic din organism, care este important pentru mediul intern.
Se amestecă o lingură de oțet de mere și 200 ml de apă. Bea amestecul rezultat de 3 ori pe zi. Vă rugăm să rețineți că depășirea dozei poate fi periculoasă pentru organism.
Merele
Un măr roșu sau verde, consumat împreună cu coaja, este suficient pentru a elimina excesul de acid uric și pentru a detoxifica corpul. Acidul malic și vitamina C din compoziția lor acționează asupra corpului ușor, dar eficient.
Suc de lămâie
Sucul de lămâie restabilește echilibrul alcalin, care neutralizează efectul acidului uric. Iar vitamina C, în care citricele sunt bogate, sporește acest efect.
Combinați sucul unei lămâi întregi și un pahar cu apă. Bea această băutură în fiecare dimineață înainte de mese.
Anghinare
Au un efect diuretic, din cauza căruia excesul de acid uric este excretat din organism. Există mai multe moduri cum
gătiți anghinare, dar cel mai util dintre ele este să fierbeți și să beți bulionul rezultat.
Ceapă
Ceapa contribuie la curățarea corpului de substanțe dăunătoare acumulate și reduce riscul multor boli.
Se fierb 2 cepe tocate și se stoarce zeama de lămâie. Bea zilnic două-trei căni din acest bulion.
Ulei de măsline
În timpul tratamentului termic, multe uleiuri vegetale tind să piardă substanțe utile și chiar să devină dăunătoare datorită distrugerii vitaminei E, iar această vitamină menține nivelul corect de acid uric din organism.
Uleiul de măsline nu se schimbă atunci când este încălzit și este deosebit de bogat în vitamina E, astfel încât uleiul este un bun ajutor în problema conținutului ridicat de acid uric.
Apă
Dacă este consumat în cantități mari, stimulează sistemul urinar și ajută rinichii să filtreze mai bine acidul uric. Apa este cel mai natural și mai sănătos mod de a ajuta organismul cu cele mai multe probleme.
Alimente care cresc acidul uric din sânge
Nutriția adecvată este cheia sănătății corpului. Cu toate acestea, nu este suficient să includeți alimente sănătoase în meniu; trebuie, de asemenea, să reduceți cantitatea de purine care se găsesc în alimente.
Carne, carne de pasăre, măruntaie, pește, leguminoase, ciuperci, sparanghel, drojdie, bere. De asemenea, acestea sunt alimente care conțin carbohidrați cu amidon, cartofi, ovăz, banane, spaghete cu cereale integrale.