“Roșu în gât” apare atunci când apare o inflamație la nivelul faringelui sau amigdalelor. Roșu în gât se manifestă cel mai adesea printr-o durere în gât și o creștere a temperaturii corpului că urmare a unor infecții virale sau bacteriene.
Atenție! Întotdeauna este recomandată vizata la un medic înainte de a începe orice tratament. Dacă nu tratați durerea în gât, infecția mucoasei se poate răspândi în tractul respirator inferior – bronhiile, traheea și plămânii. Exacerbarea amigdalitei cronice poate duce la complicații la nivelul inimii.
Rezumat
Cum să tratați natural roșu în gât în mod natural
Dacă aveți roșu în gât dar durerea si temperatura nu sunt mari puteți încercă să o tratați cu leacuri bătrânești, acasă. Următoarele leacuri bătrânești pentru roșu în gât pot înlocui în mod eficient medicamentele costisitoare din farmacii.
Clătiți cu apă sărată că să scăpați de roșu în gât
Sarea ajută la spălarea bacteriilor. Pentru a pregăti soluția de gargară, dizolvați o jumătate de linguriță de sare într-o cană cu apă caldă. Gargară cu acest amestec se face de 3-4 ori pe zi, apoi clătiți bine cu apa. Dacă gustul sărat este prea neplăcut, puteți adăuga o lingură de miere.
Ceai de usturoi pentru durerea în gât
Usturoiul este un antibiotic natural care conține antioxidanți. Ei întăresc sistemul imunitar și previn infecțiile. Pentru a face ceai, tăiați usturoiul proaspăt în felii, puneți-l într-o cană, acoperiți-l cu apă fiartă și lăsați-l să se infuzeze.
În timp ce apa este încă fierbinte, îndepărtați bucățile de usturoi și adăugați câteva frunze de ceai pentru a spori gustul (și mirosul). Se poate adăuga orice îndulcitor natural.
Ceai de scorțișoară
Scorțișoara este bogată în antioxidanți. Mirosul său dulce ajută la deschiderea sinusurilor, deci este util în special pentru răceli. Scorțișoara reduce producția de mucus și te ajută să respiri mai bine.
Supa de pui pentru durerea din gât și febra
Supa de pui are proprietăți antiinflamatoare. Prin urmare, pentru o durere în gât, poate oferi o ușurare pentru o vreme.
Oțetul de mere omoară bacteriile care provoacă roșu în gât
Oțetul este bogat în acid, care este eficient în uciderea bacteriilor. Se amestecă 1 lingură de oțet de mere, 1 lingură de miere într-o cană de apă foarte caldă. Dacă gustul este prea neplăcut, puteți încerca să amestecați jumătate de lingura de oțet cu cană de apă caldă și să faceți gargară o dată pe zi.