Pot femeile însărcinate să mănânce picant?

femeie insarcinata mananca picant

Deși substanțele picante, cum ar fi capsaicina din ardei iute, pătrunde în fluxul sanguin, ele nu pot dăuna în niciun fel copilului sau perturba cursul normal al sarcinii. Deci acest tip de mâncare nu este interzis în oricare dintre trimestrele sarcinii .

Mai mult, unele condimente iute pot fi utile. De exemplu, capsaicina poate fi benefică influențând sistemul cardiovascular. Piperul negru îmbunătățește digestia și ajută la combaterea stresului oxidativ din acumularea de radicali liberi.

Desigur, în timp ce așteptați un copil, nu ar trebui să experimentați cu suplimente sau să creșteți în mod specific cantitatea de piper din dieta dumneavoastră. Dar dacă de obicei mănânci alimente picante, nu există niciun motiv să le refuzi după debutul sarcinii.

Ajută cu adevărat condimentul la inducerea travaliului?

Un studiu a arătat că unele femei au încercat într-un fel sau altul să provoace nașterea în etapele ulterioare. Printre cele mai populare metode au fost mersul pe jos, sexul și mâncarea picantă. Acesta din urmă a fost folosit de 10,9% dintre respondenți, crezând că astfel de alimente vor provoca excitare în intestine și vor împinge uterul în contracții.

Și deși oamenii de știință încă nu știu exact ce declanșează travaliul, contează că acest proces începe sub influența hormonilor eliberați de făt. Și, prin urmare, toate încercările mamei de a rezolva rapid povara, inclusiv consumul picant, vor fi ineficiente.

Mâncarea condimentată poate dăuna digestia unei femei însărcinate

Femeile însărcinate adesea pot suferi de arsuri la stomac datorită presiunii fătului asupra organelor interne. Și adesea în această stare, medicii recomandă excluderea alimentelor picante. Cu toate acestea, datele științifice de până acum nu confirma impactul pozitiv al acestei abordări.

Mai mult, un studiu a constatat că capsaicina din ardeiul iute reduce producția de acid în stomac și crește secreția de mucus, care poate fi de ajutor pentru arsuri la stomac.

Desigur, nimic de genul acesta nu a fost testat pe femeile însărcinate, așa că nu trebuie să folosiți mâncarea picantă ca o modalitate de a scăpa de disconfort.

Mai mult, un exces de condimente poate fi periculos pe termen lung. De exemplu, într-o cercetare a calculat că consumul de alimente picante de mai mult de 10 ori pe săptămână dublează riscul de a dezvolta sindromul de colon iritabil , o afecțiune care provoacă dureri abdominale și probleme cu scaunele.

Deci nu merită să te lași dus de cap.

Lasă un comentariu