Diareea este răspunsul organismului la intoxicații alimentare, Escherichia coli, infecții și chiar stres. Organismul încearcă să se curețe de alimente de calitate slabă, toxine și microbi si asa începe diareea. O persoană vizitează toaleta de cel puțin trei ori pe zi, iar unii pacienți nu pot părăsi toaleta nici măcar 20 de minute. Pentru a opri diareea, trebuie să scăpați de bacteriile care au provocat-o, să restabilească funcția intestinului și echilibrul apei.
Rezumat
Dezinfectarea și sorbanții
Intoxicațiile alimentare care nu sunt însoțite de febră mare sunt tratate cu cărbune activ. Unui copil i se administrează 2–4 comprimate, un adult de la 5 la 8 odată. Medicamentul este contraindicat în diareea infecțioasă. Cărbunele, împreună cu toxinele, absoarbe bacteriile benefice care ajută intestinele să lupte împotriva bacililor și virușilor. Remediul se ia de cel mult 3 ori pe zi, iar după tratament, microflora tractului digestiv este restaurată cu iaurturi și alte produse lactate fermentate.
Cum să scapi rapid de diaree cu probiotice și medicamente antimicrobiene:
- Linex;
- Smecta;
- Enterol.
Diareea cauzată de o alergie la un nou produs sau stres va elimina Imodium, Loperamida și Supreol.
Enterosgelul este unul dintre cei mai puternici sorbenti care curata organismul de bacterii, toxine si alergeni. Ajută la diaree, balonare și vărsături.
Diareea cauzată de alimente de calitate slabă va opri o soluție slabă de permanganat de potasiu. Aruncați 2-3 cristale mici într-un litru de apă. Lichidul roz saturat este diluat până când capătă o nuanță palidă. Soluția concentrată arde membrana mucoasă a stomacului și a intestinelor, agravând starea pacientului. Solutia de potasiu se bea de două ori pe zi pentru a curăța organele digestive de toxine.
Cum să scapi rapid de diaree cu diete
În cazul diareei, se recomandă să se abțină de la junk food:
- afumaturi;
- mancare prajita;
- dulciuri;
- pește gras;
- carne de porc, miel și untură;
- unt, maioneză;
- produse semi-preperate.
În termen de 4-6 ore de la prima călătorie la toaletă, trebuie să numai mananci și să bei ceai negru puternic. Adăugați o lingură de zahăr în fiecare ceașcă. Apoi luați micul dejun sau prânzul cu terci de orez fiert cu apă sau cartofi. Mancarea nu trebuie condimentata cu unt sau ulei.
Supă, care este preparată din:
- orez;
- morcovi;
- cartofi.
Ceapa tocată se prăjește într-o tigaie uscată. Adăugați morcov răzuit. Încălziți 2-3 litri de apă într-o cratiță, turnați cartofi și sos de legume. Se combină cu 100-150 g de orez. Veți obține o supă groasă care nu poate fi sărată sau condimentată cu smântână. Mancarea se servește cu pâine uscată. Oprește diareea și ajută la greață.
Mere la cuptor, compoturi de coacăze și pâine cu tărâțe sunt utile. Bananele sunt recomandate pentru un pacient cu diaree. Fructele conțin mult amidon, care absoarbe excesul de lichid. Fecalele devin mai grele, iar persoana merge la toaletă mai rar.
Pentru diaree, sunt permise biscuiți sărați, ouă fierte și preparate alimentare din pește și carne. Nu puteți abuza de salatele de legume, băuturile carbogazoase și alcoolice. Înlocuiți produsele de patiserie și prăjiturile cu iaurt natural fără aditivi. Un produs lactat fermentat furnizează intestinelor bacterii benefice care restabilesc microflora și distrug infecțiile.
Cum să scapi rapid de diaree cu ceaiuri
Ierburile medicinale au proprietăți care te pot scapa de diaree:
- salvie;
- cireșe.
- fructe de padure – 40 g;
- papadie
- sunătoare
Bea 600 ml de ceai pe zi. O băutură pentru diaree este preparată din 200 ml de apă și o lingură din orice plantă. Produsul este adus la fierbere într-o baie de apă. O felie de lămâie sau o lingură de miere se adaugă ceaiului pentru a o face mai gustoasă.
Dacă salvia sau cireșele nu au făcut față diareei, se recomandă pregătirea unei colecții de plante.
Diareea, care este însoțită de durere și balonare, va fi îndepărtată de ghimbir. Rădăcina uscată sau proaspătă se toacă, se fierbe 10 minute la foc mic. Gustul băuturii pentru diaree se va îmbunătăți cu suc de lămâie și o linguriță de miere. Pulberea din rădăcină de ghimbir se adaugă la cereale și supe, precum și la decocturi din plante.