Obișnuiam să credem că brânza de vaci este perfectă pentru micul dejun. Dar chiar înainte de culcare brânza de vaci este cea mai utilă. Și la ce folosește? O poți mânca în fiecare zi? Astăzi vom vorbi despre ce se întâmplă cu corpul dacă mâncăm brânză de vaci în fiecare zi.
Rezumat
Ce se întâmplă dacă mănânci brânză de vaci în fiecare zi?
1. O sursă excelentă de proteine
În general se acceptă faptul că ouăle și carnea sunt principalele surse de proteine. Cu toate acestea, produsele lactate fermentate sunt, de asemenea, bogate în proteine dietetice, care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, să îmbunătățiți performanța atletică și să restabiliți puterea. Există 17 g de proteine la 100 de grame de brânză de vaci, adică cu 4 grame mai mult decât ouăle.
2. Vei slăbi
Nutriționiștii consideră că brânza de vaci este unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru cei care slăbesc. Brânza de vaci este bogată în proteine și săracă în calorii. Un studiu al Universității din Kansas Medical Center a arătat că consumul regulat de brânză de vaci vă poate ajuta să pierdeți în medie 2,5 kg pe lună.
3. Beneficii pentru sportivi și nu numai
Proteina care se găsește în produsele lactate fermentate se numește cazeină. Acest tip de proteine durează mult timp pentru a fi digerate, ceea ce ajută la stimularea recuperării și creșterii musculare. Știți de ce sportivii mănâncă brânză de vaci înainte de culcare? Aceasta deoarece cazeina „funcționează” în timpul somnului, ceea ce ajută la îmbunătățirea funcției musculare și ne face mai puternici.
4. Scade nivelul zahărului din sânge
Departamentul de Medicină din Boston Massachusetts a efectuat studii de cercetare care au constatat că consumul regulat de produse lactate fermentate, în special brânza de vaci, crește sensibilitatea la insulină și ajută la scăderea zahărului din sânge.
De asemenea, unele studii arată că cașul ne ajută să ne protejăm împotriva diabetului și reduce riscul de diabet cu 22%.
5. Reduceți durerea oaselor și articulațiilor
Pe lângă proteine, brânza de vaci este o sursă excelentă de vitamina D. În acest sens, numai soarele se poate compara cu brânza de vaci. Vitamina D este adesea denumită vitamina pentru longevitate și viață bună. Acest lucru se datorează faptului că această vitamină promovează sănătatea oaselor și previne scăderea densității minerale osoase. Acest lucru este deosebit de important pentru femeile din timpul și după menopauză, când există o scădere bruscă a densității osoase.
6. Conținut ridicat de seleniu
Cașul este o sursă excelentă de seleniu, care ajută la subțierea sângelui și ne protejează de diverse boli, inclusiv de cancer și boli cardiovasculare, potrivit cercetărilor profesorului Ujang Tinggi de la Australian Public Health Center. Acest lucru este deosebit de important pentru bărbați, deoarece seleniul protejează împotriva cancerului de prostată și a altor boli periculoase ale bărbaților. 200 de grame de brânză de vaci conțin jumătate din valoarea zilnică a seleniului.
Efecte secundare
Principalele efecte secundare sunt alergiile și intoleranțele la lactate. Foarte des, persoanele în vârstă suferă de intoleranță la lactoză și zer. Acest lucru se datorează faptului că odată cu vârsta, sistemul nostru digestiv este reconstruit și devine dificil să digerați unele alimente.