Portocalele sunt printre cele mai populare și sănătoase fructe din lume. Și în iarna, când încep bolile sezoniere și deficitul de vitamine, portocalele sunt doar un dar. Dar, înainte de a mânca aceste fructe miraculoase, trebuie să înțelegeți cum sunt utile și dacă le puteți mânca în fiecare zi.
Rezumat
Ce se poate întâmpla cu corpul dacă mănânci portocale în fiecare zi?
1. Reduceți riscul bolilor cardiovasculare
Bolile de inimă sunt cele mai frecvente probleme de sănătate. Datorită antioxidanților puternici găsiți în portocale, riscul de a dezvolta și dezvolta boli cardiovasculare este redus. Acest lucru a fost dezvăluit într-un studiu realizat de profesorii Moran S. și Dubrai S de la Institutul Național de Cercetări Agricole.
Aceste studii au arătat că portocalele și sucul de portocale ajută la subțierea sângelui și la normalizarea tensiunii arteriale. Portocalele ajută, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol rău.
2. Imunitate puternică
Știați că portocalele conțin mai multă vitamina C decât lămâile? O portocală conține necesarul zilnic de vitamina C.
Vitamina C este foarte importantă pentru buna funcționare a sistemului imunitar. De asemenea, această vitamină este necesară pentru prevenirea gripei și a răcelii.
3. Sănătatea ochilor
Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamina C, portocalele sunt bogate în vitamina A. Această vitamină ne ajută să avem grijă de sănătatea ochilor noștri. Potrivit studiilor științifice, portocalele ajută la menținerea membranelor mucoase și a pielii ochilor sănătoase și previn degenerescența maculară, care, în unele cazuri, poate duce la scăderea vederii sau chiar la orbire.
4. Prevenirea oncologiei
La fel ca toate citricele, portocalele conțin antioxidanți foarte puternici care ajută la reducerea riscului de cancer. De exemplu, în cursul cercetărilor de la Universitatea Stanford, s-a constatat că consumul regulat de portocale ajută la reducerea riscului de cancer de piele, plămâni, sân și stomac.
Cum pot afecta portocalele pielea și părul?
Producția de colagen va crește
Sinteza colagenului scade odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce duce la pierderea fermității și îmbătrânirea prematură a pielii. Datorită conținutului ridicat de vitamine C, A și acid citric, portocalele contribuie la producerea de colagen. Acest lucru ne ajută pielea să rămână frumoasă și tânără.
Proprietăți periculoase ale portocalelor
Din păcate, consumul regulat de portocale poate fi benefic dar si dăunătoare.
1. Alergie
Unele persoane sunt alergice la portocale. Daca va încadrați in aceasta categorie mai bine evitați aceste fructe.
2. Probleme cu digestia
Portocalele nu trebuie consumate pentru boli gastro-intestinale acute. Consumul zilnic de portocale poate afecta digestia și poate duce chiar la complicații ale bolilor. Aciditatea, durerile abdominale, gazele și diareea pot crește.