Cafea și gută – de ce ar trebuii să o consumi mai des

Ionel Asandulescu

Cafea Si Guta

La fiecare pas, medicii repetă despre pericolele cafelei: despre conținutul ridicat de compuși purinici, despre frecvența crescândă a atacurilor gutoase, colesterol ridicat, un număr mare de calorii, riscul de a dezvolta boli arteriale și chiar o grămadă de efecte negative și factori malițioși ascunși în boabele de cafea.

S-a dovedit că consumul regulat de patru sau cinci căni de cafea neagră pe zi reduce riscul de gută cu 50-60% și, contrar credinței populare, nivelul acidului uric scade rapid!

Este vorba despre conținutul de cofeină, o substanță cunoscută de noi toți, concentrată într-o băutură aromată. Are un puternic efect diuretic și decongestionant. Și, după cum știm, unul dintre motivele apariției guta este funcționarea necorespunzătoare a funcțiilor de filtrare a rinichilor, incapacitatea de a asigura în mod adecvat eliminarea toxinelor din organism. Cafeaua ajută la activarea funcției de bază a rinichilor, îmbunătățește excreția excesului de substanțe anorganice din țesuturile corpului nostru.

Cafea pentru gută: dovezi științifice

În plus, s-a dovedit științific că, atunci când bei cafea, reduce semnificativ riscul de a dezvolta o depresie din cauza producției de dopamine. Acest lucru este valabil mai ales pentru jumătate frumoasa a umanității.

Cafeaua este a doua cea mai consumată băutură din lume, imediat după apă. Deci, de ce ar trebui să renunțăm la ea?

Dimpotrivă, cei care suferă de guta nu ar trebui să renunțe cu siguranță la această băutură minunată și sănătoasă. Ea nu ne va face deloc rău, ci dimpotrivă, va deveni ajutoare invizibile în lupta împotriva bolilor și o sursă de bună dispoziție.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă grăbiți brusc – în orice caz, poate exista o altă boală în afară de gută, în care cafeaua poate fi într-adevăr contraindicată.

Lasă un comentariu