Beneficiile usturoiului pentru pacienții cu psoriazis

Ionel Asandulescu

Usturoi Psoriasis

Până acum, aproape toată lumea știe că usturoiul este bun pentru sănătatea generală, dar știați că consumul de usturoi poate fi bun și pentru pacienții cu psoriazis? Beneficiile usturoiului pentru pacienții cu psoriazis sunt legate de capacitatea usturoiului de a inhiba activitatea lipoxigenazei , o enzimă care este implicată într-o cascadă inflamatorie cauzată de prezența acidului arahidonic. S-a raportat că persoanele cu psoriazis inflamator au niveluri ridicate de acid arahidonic în țesuturile adipoase și în piele.

În plus, usturoiul – în special usturoiul crud – este o sursă bună de vitamina C: usturoiul crud conține de peste cinci ori cantitatea de vitamina C găsită în morcovi. Usturoiul zdrobit oferă, de asemenea, o mulțime de alicină, precum și zinc și seleniu. Se știe că toți acești nutrienți au o activitate antioxidantă puternică. Antioxidanții din usturoi sunt buni pentru pacientii cu psoriazis , datorită capacității lor de a reduce stresul oxidativ. Stresul oxidativ a fost legat de inflamația pielii la pacienții cu psoriazis.

Cum sa folosești usturoiul pentru psoriazis

Pentru a spori efectele antioxidante și anti-psoriazis ale usturoiului, cel mai bine este să lăsați usturoiul zdrobit sau tocat să stea aproximativ zece minute înainte de a-l mânca sau de a-l folosi în rețeta dumneavoastră. Lăsând usturoiul să stea câteva minute înainte de a-l utiliza ajută la maximizarea conținutului său de alicină.

Înainte de a adăuga usturoi la dieta ta anti-psoriazis, trebuie să știi că consumul de usturoi provoacă uneori efecte secundare. În special, creșterile bruște ale consumului de usturoi cauzează adesea efecte secundare ușoare, deoarece organismul nu are suficient timp pentru a se adapta la modificările dietetice. Aceste reacții adverse pot include senzație de arsură în gură sau gât, stomac deranjat, transpirație și respirație parfumată cu usturoi, amețeli și arsuri la stomac.

În plus, persoanele care sunt intolerante sau alergice la usturoi pot prezenta umflături ale gurii sau limbii, dermatită de contact, leziuni ale pielii, probleme respiratorii (cum ar fi nasul înfundat sau dificultăți de respirație), vărsături sau greață. Cu toate acestea, ca orice alergie, o alergie la usturoi ar trebui luată în serios, iar alimentele care conțin usturoi ar trebui eliminate din dietă. Rețineți că, dacă ați fost diagnosticat cu o alergie la usturoi, este posibil să fiți, de asemenea, alergic sau sensibil la alimente cum ar fi ceapa, prazul, arpagiculși ghimbirul.

În plus față de persoanele alergice la usturoi, persoanele care suferă de ulcer stomacal sau tulburări de sângerare sau care iau medicamente anticoagulante sau antiagregante trebuie să se abțină de la utilizarea usturoiului sau cel puțin să vorbească cu medicul lor înainte de a adăuga usturoi la dieta lor anti-psoriazis. Mai mult, femeile însărcinate și care alăptează, precum și pacienții care urmează să fie supuși unei intervenții chirurgicale ar trebui să se consulte cu un medic înainte de a utiliza usturoiul ca tratament pentru psoriazis.

Lasă un comentariu