8 motive pentru a mânca avocado cât mai des posibil

Ionel Asandulescu

Avocado

Secretul se află în compoziția specială a grăsimilor.

1. Conține multe vitamine

Dacă mănânci 100 g de avocado, atunci puteți sa va asigurați 26% din aportul zilnic de vitamina K, 17% – C, 14% – B5, 13% – B6, 10% – E, 20% – acid folic.

În plus, datorită conținutului ridicat de grăsimi din avocado, acesta îmbunătățește absorbția vitaminelor liposolubile.

2. Bogat în oligoelemente

100 g pulpă conține 29 mg magneziu. Aceasta reprezintă aproximativ 10-13% din valoarea zilnică. Conține potasiu aproape 500 mg, care este cu 60% mai mult decât bananele. În plus, fructele conțin fosfor, fier, zinc, calciu și sodiu.

3. Conține multe fibre

Avocado este o sursă de fibre dietetice: 100 g de pulpă conține 6,7 g de fibre care este norma pe zi la persoanele de 25 de ani în plus 75% sunt fibre insolubile, care rețin bine apa în intestine. Promovează digestia normală și ajută la prevenirea constipației.

4. Îmbunătățește microflora intestinală

Trilioane de bacterii benefice trăiesc în tractul digestiv uman, care sunt esențiale pentru corpul nostru. Numărul lor poate fi redus datorită utilizării antibioticelor, a bolilor sau a altor factori, ceea ce nu duce la nimic bun.

Multe alimente ajută la menținerea unei microflore sănătoase, dar avocado face treaba deosebit de bine. Aceasta este confirmat de un studiu în care participanții au mâncat acest fruct o dată pe zi timp de 12 săptămâni. Drept urmare, subiecții au crescut numărul de bacterii care ajută la descompunerea fibrelor și produc substanțe care îmbunătățesc funcția intestinului.

5. Ajută la îngrășare

Dacă o persoană, din cauza unei boli sau din alt motiv, are o greutate redusă și nu o poate câștiga, trebuie sa  măriți conținutul caloric al unei diete cu  300-500 kcal. Dar acest lucru trebuie făcut astfel încât alimentele dăunătoare să nu apară în dietă. Drept urmare, medicii sfătuiesc adesea să mănânce avocado. 100 g pulpă conține:

  • 160 kcal – aproximativ 8% din energia necesară;
  • 2 grame de proteine, sau aproximativ 4% din ADR
  • 14, 7 g de grăsime, ceea ce reprezintă 23% din norma pentru adulți.

Adăugând avocado, puteți face orice fel de mâncare mai hrănitoare și mai sănătosa.

6. Ajută la reducerea greutății

Acest lucru se datorează compoziției speciale a grăsimilor. Și iată cum. De obicei, persoanele supraponderale au o mulțime de grăsimi saturate în dietă, care se acumulează în organism și perturbă echilibrul lipidic al sângelui. Și pentru a pierde în greutate, trebuie să creșteți cantitatea de diferite tipuri de grăsimi nesaturate. Acest lucru se poate face cu un avocado. Cercetările arată că jumătate din fruct (68 g) conține conține 6,7 g grăsimi monoinsaturate. Și dacă evaluăm doar uleiul de avocado, atunci raportul din acesta este următorul: 71% acizi grași mononesaturați și 13% polinesaturați. Toate aceste substanțe ajută la menținerea echilibrului lipidelor din sânge și la pierderea în greutate.

7. Reduce nivelul colesterolului

Acizii grași mono și polinesaturați îmbunătățesc compoziția lipidică a sângelui. Dacă mănânci fructe zilnic, atunci aceștia vor scadea iar concentrația de colesterol din sânge va fi menținută la un nivel optim .

8. Reduce riscul de sindrom metabolic

Aceasta nu este o boală , ci un complex de tulburări în organism, atunci când o persoană devine supraponderală, tensiunea arterială crește adesea, raportul lipidelor și mult colesterol din sânge este perturbat, iar nivelul glucozei crește.

O modalitate de a reduce riscul de sindrom metabolic este să urmați o dietă săracă în grăsimi saturate, bogată în fibre și vitamine. Și avocado este potrivit pentru rolul unui fruct alimentar. El are necesarul de substanțe care sunt benefice pentru sănătate.

Lasă un comentariu