5 rețete de ceai de ghimbir pentru a va tine de cald pe vreme rece

Ionel Asandulescu

Băuturi aromate cu lămâie, mentă, condimente și fructe de pădure.

1. Ceai de ghimbir, lămâie și miere

Ingrediente

  • ½ lămâie;
  • o bucată de ghimbir (3-4 cm lungime);
  • 500 ml apă;
  • 1 lingura miere.

Pregătirea

Tăiați lămâia în felii foarte subțiri. Curățați și radeți ghimbirul. Peste ingredientele preparate se toarnă apă clocotită și se lasă la infuzat 5-7 minute.

Strecoară ceaiul. Când s-a răcit puțin, adaugăm miere si amestecam.

2. Ceai de ghimbir cu lămâie și menta

Ingrediente

  • ½ lămâie;
  • o bucată de ghimbir (5-6 cm lungime);
  • 500 ml apă;
  • 2-4 crenguțe de mentă;
  • miere sau zahăr după gust.

Pregătirea

Tăiați lămâia și ghimbirul curățat în felii. Puneți-le într-o cratiță și acoperiți cu apă. Aduceți lichidul la fierbere și reduceți focul.

Se adaugă menta, iar apoi se lasă băutura pe foc pentru inca 10 minute. Se strecoară ceaiul si se servește cu îndulcitorul ales.

3. Ceai cu ghimbir, turmeric și scorțișoară

Ingrediente

  • 700-750 ml apă;
  • o bucată de ghimbir (3-4 cm lungime);
  • 1 baton de scorțișoara;
  • 1 lingurița turmeric măcinat
  • 60 ml suc de lămâie;
  • miere sau zahăr după gust.

Pregătirea

Fierbe apa într-o cratita. Adăugați ghimbir decojit, scorțișoară și turmeric ras fin. Fierbeți băutura aproximativ 5 minute.

Se ia de pe foc si se toarnă zeama de lamaie. Se strecoară și se servește ceaiul cu miere sau zahăr.

4. Ceai de ghimbir cu lapte și cardamom

Ingrediente

  • 3-4 bucăți de cardamom;
  • o bucată de ghimbir (3-5 cm lungime);
  • 950 ml apă;
  • 8 lingurițe de zahar;
  • 3-4 lingurițe de ceai negru;
  • 120-180 ml lapte obișnuit sau vegetal .

Pregătirea

Zdrobiți cardamomul sau măcinați-l într-un mojar. Curățați și radeți ghimbirul. Puneți-le într-o cratiță și acoperiți cu apă. Se fierbe 6-7 minute, până când lichidul devine gălbui.

Apoi adăugați zahăr și gătiți timp de 1-2 minute. Adăugați ceaiul și fierbeți.

Se toarnă lapte fierbinte și se mai fierbe puțin băutura. Dacă folosiți lapte vegetal scoateți imediat ceaiul de pe aragaz. Se strecoară printr-o sită înainte de servire.

5. Ceai cu ghimbir si catina

Ingrediente

  • 2 lingurițe de ceai negru;
  • 500-600 ml apă;
  • 100 g cătină;
  • o bucată de ghimbir (2-3 cm lungime);
  • zahăr sau miere după gust.

Pregătirea

Se toarnă apă clocotită peste ceaiul negru și se lasă să se infuzeze. Pisează cătina. Tăiați ghimbirul decojit în felii subțiri.

Adăugați-l la fructele de pădure împreună cu un îndulcitor. Se toarnă ceaiul strecurat. Se amestecă și se strecoară din nou pentru a îndepărta semințele și coaja de cătină.

Lasă un comentariu